Gentofte Stars Elite

Gentofte Stars Ishockeyklub hører hjemme i Gentofte Kommune og holdet spiller til dagligt deres hjemmekampe i Gentofte Skøjtehal. 

IC Gentofte blev dannet i 1996 som et resultat af, at ishockeyafdelingen i HIK, der oprindeligt var blevet stiftet i 1965, blev udskilt i en selvstændig forening, og i 2009 ændredes navnet til IC Gentofte Stars. 

Klubben har siden sæsonen 2014-15 været aktuel i den bedste danske række Metal Ligaen. Den første sæson spillede holdet under navnet Unibet Stars, men derefter har holdet skiftet tilbage til det oprindelige Gentofte Stars. 

I den første sæson i Metal Ligaen sluttede holdet på en 10. plads og kvalificerede sig dermed ikke til slutspillet for de otte bedste hold. Den efterfølgende sæson lå holdet i store dele i grundspillet til en slutspilsplads, men blev til allersidst overhalet af Aalborg Pirates og missede dermed slutspillet for anden år i træk.

Sæsonen 2016-17 var sæsonen hvor Gentofte Stars for alvor fik etableret sig i Metal Ligaen. 

Holdet endte på sjette pladsen i grundspillet og gik altså for første gang videre til slutspillet siden dets tilbagevenden til den bedste række. Holdet mødte de suværene grundspilsvindere fra Aalborg Pirates i første runde og vandt serien 4-3 i kampe. I næste runde stod Gentofte Stars overfor grundspillets nummer to Odense Bulldogs og her sejrede Stars overlegent og vandt 4-1 i kampe. Hermed var pladsen i finalen sikret og endnu et kapitel i historiebøgerne blev skrevet, da Gentofte var det første sjællandske hold i finalen siden 2002.

I finalen ventede Esbjerg Energy, som viste sig at være skarpere end Gentofte og vandt mesterskabet i kamp 5 i dobbelt overtid. Serien havde trods resultatet været både velspillet og jævnbyrdig. 

Sæsonen 2017-18 bød på en nærmest intakt Stars trup fra sæsonen inden, men desværre endte det med konkurs, da der ikke var orden i økonomi og administration.

 

I henhold til reglerne, blev Gentofte Stars degraderet til 1. division, hvorefter det var håbet at kunne komme tilbage til Metalligaen året efter.

 

Driftige erhvervsfolk med Jan Grænge i spidsen havde sat sig for at genrejse en bæredygtig version af Gentofte Stars, men grundet mange uransagelige årsager, som var ude af den nye ledelses hænder, blev vi ikke godkendt til sæsonen 2019-20.

 

Stædighed og beslutsomhed er bare fornavnet på denne gruppe af mennesker! Sæsonen 2020-21 skal være året, hvor Gentofte Stars igen er med i den højeste liga – Metalligaen.

Copyright © 2014, 2015, 2016, 2017 Gentofte Stars. Alle rettigheder forbeholdes.

 

FØLG HOLDET HER:

  • Instagram Clean
  • Facebook Clean